Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség egy 40 éves férfi ellen, aki mintegy másfél éven keresztül veszprémi, illetve környékbeli ismerőseinek adott el kábítószert.

A vádirat szerint az egyik, a megyeszékhelyhez közeli településen lakó elkövető 2017 tavaszától a 2018. októberi őrizetbe vételéig ismerősei részére különféle kábítószereket értékesített, illetve esetenként a vele baráti kapcsolatban lévő, hozzá közelebb álló személyeknek ingyenesen is adott át ilyen anyagokat.

A vádlott az őrizetbe vétele előtt a lakóhelyén jelentős mennyiségű értékesítésre szánt, különböző hatóanyagú kábítószert, így amfetamin-tartalmú port, marihuánát és különböző formájú ecstasy tablettákat tartott, melyeket a nyomozó hatóság lefoglalt.

Az ügyészség a vádiratában a kábítószer-kereskedelemmel vádolt férfival szemben fegyházbüntetés és mellette pénzbüntetés kiszabására tett indítványt az ügyben eljáró Veszprémi Törvényszéknek. Indítványozta az ügyészség továbbá azt is, hogy a bíróság a kábítószer kereskedelméből származó mintegy 700.000 forint erejéig rendeljen el vagyonelkobzást az elkövetővel szemben.

Az ügynek vádlottja még további öt személy, akik közül négy férfinak kábítószer fogyasztása, egy társuknak pedig a csekély mennyiséget meghaladó kábítószer birtoklása miatt kell számot adnia a bíróság előtt. Velük szemben az ügyészség pénzbüntetés, illetve próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Hozzászólások lezárva.