A Kiskunhalasi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt vádat emelt egy 24 éves baksi férfi ellen, aki 2019. május 12-én egy kiskunhalasi benzinkútnál kirabolta a volt élettársát, majd a rablással szerzett mobiltelefont eladta.

A 24 éves vádlott és élettársa 2018-ban szakítottak, de ezután is rendszeresen találkoztak. 2019. május 12-én délután a férfi és volt élettársa egy kiskunhalasi benzinkútnál találkoztak, hogy megbeszéljék a vádlott által gondozott közös kiskorú gyermekeik látogatását.

A beszélgetés közben azonban összevitatkoztak, aminek során a vádlott felszólította a sértettet, hogy adjon pénzt üzemanyagra, illetve – ha nem ad pénzt – adja oda a mobiltelefonját. A sértett azonban erre nem volt hajlandó, hanem a kezében tartott pénztárcájával a helyszínről elszaladt.

A vádlott üldözőbe vette, majd amikor utolérte, hátulról átkarolva lefogta, dulakodott vele és kicsavarta a kezéből a pénztárcát. Ezután a sértettnek sikerült elmenekülnie, a vádlott pedig az erőszakkal megszerzett tárcából kivette a sértett 40.000 forint értékű mobiltelefonját, a tárcát pedig a menekülő sértett után dobta.

A vádlott a rablással szerzett telefont egyik ismerőse segítségével 8.000 forintért eladta. Az ismerős nem tudta, hogy a telefon bűncselekményből származik, a készülék a nyomozás során nem került elő. A helyszínen hagyott tárcát a rendőrök visszaadták a sértettnek.

A büntetlen előéletű vádlott távoltartás hatálya alatt áll, őt a járási ügyészség rablás bűntettével vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, bűnössége kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog határozni.

Hozzászólások lezárva.