A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 32 éves harsányi férfival szemben, aki élettársi kapcsolatuk megszakadását követően, telefonon – több esetben durva fenyegetések kíséretében – rendszeresen háborgatta volt párját.

A vádlott és a fiatal nő élettársi kapcsolata 2017. júliusában szakadt meg, ekkor a vádlott el is költözött a sértett lakásából. A vádlott ezt követően 2017. november közepétől egészen 2018. január végéig, mobiltelefonon több mint 1500 alkalommal hívta fel a sértettet és összesen 711 sms üzenetet küldött neki, amelyekben féltékenységéből adódóan többször bántalmazással, megöléssel fenyegette a nőt.

A telefonon történő rendszeres háborgatáson túl, a vádlott 2017. november 26-án közös gyermekük meglátogatása ürügyén személyesen is megjelent a sértett lakásán, ahol előzetes szóváltást követően felkapott egy kést, és a sértett felé szúró mozdulatot imitálva megfenyegette a nőt, hogy leszúrja.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfit volt élettárs sérelmére, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás bűntettével és volt élettárs sérelmére elkövetett zaklatás vétségével vádolja. Vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Miskolci Járásbíróságnak.

Hozzászólások lezárva.