A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a teherautó sofőrrel szemben, aki 2017 júniusában Csengele közelében nem észlelte a vasúti jelző tilos jelzését és az érkező személyvonat elé hajtott, az ütközés pedig több mint húsz millió forintos kárt okozott a személykocsikban.

A sofőr 2017. június 14-én kora este pótkocsis teherautójával Kistelek felől Csengele irányába tartott. A vasúti átjáró előtti derékszögű kanyart kis sebességgel vette be, de nem figyelte az egyébként jól látható vasúti jelzőt, ezért nem látta, hogy az pirosat mutat. A kanyar után szembesütött neki a nap, ezért a sofőr továbbra sem látta a piros jelzést, ennek ellenére nem lassította a teherautót. A balról 100 km/órás sebességgel érkező Intercity vonatot már csak akkor vette észre, amikor a sínekre hajtott, ekkor azonban az ütközést már nem tudta elkerülni. A teherautó oldalról a vonat egyik kocsijának ütközött, és további két személyautót is megrongált. Az ütközés miatt a vonat vezérlő automatikája fékezésbe kezdett, a vonat vezetője kamerán észlelte a balesetet, a vonat pedig az ütközéstől 530 méterre állt meg.

A baleset során személyi sérülés nem történt, a személykocsikban mintegy huszonkét millió forint kár keletkezett.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a teherautó sofőrjével szemben vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat, és pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Hozzászólások lezárva.