Az Esztergomi Járási Ügyészség kifosztás bűntette és kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy nővel szemben, aki szilveszteri mulatság közben az őt vendéglátó és alvó barátnőjét, valamint annak testvérét lopta meg.

A vádlott a sértett testvérek dorogi lakásában tartózkodott 2018. december 31-én, az egyik sértett vendégeként a Szilvesztert a lakásban töltötte, együtt italoztak, majd éjfél után mindketten elaludtak.  A másik sértett nem tartózkodott a lakásban, az ő szobájának ajtaja azonban nem volt kulcsra zárva.

A vádlott a hajnali órákban felébredt, kihasználta, hogy a barátnője még alszik – ezáltal védekezésre képtelen állapotban van – és az ágya melletti kis asztalról eltulajdonította 26.990,-Ft értékű mobiltelefonját, valamint a táskájából 18.000,- Ft készpénzét.

Ezt követően a vádlott átment a másik szobába és a szekrényből eltulajdonította a távollevő sértett márkás parfümjét, neszesszerét, benne különböző kozmetikai termékekkel, egy virágmintás női ékszeres dobozt, bizsu ékszerekkel és egy karórával, valamint egy ajándékcsomagot. A távollevő sértettől eltulajdonított tárgyak összértéke: 57.394,- Ft.

Az eltulajdonított tárgyak közül a vádlott lakóhelyén lefoglalásra és a sértettnek kiadásra került a virágmintás doboz a benne lévő ékszerekkel, ezzel a lopási kárból megtérült 32.645,- Ft.

A vádlott a mobiltelefont 10.000,-Ft-ért értékesítette.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bűncselekmények elkövetését beismerő vádlottat az Esztergomi Járásbíróság büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint 4.749,-Ft összegű vagyonelkobzásra ítélje.

Hozzászólások lezárva.