A vádlottak 2016. december 29-én éjjel megjelentek egy debreceni autókereskedésnél. A kerítésen keresztül bemásztak a telepre, hogy megfigyeljék a környéket, aztán távoztak.

Később visszamentek gyalog, hogy az autókereskedés udvaráról gépjárművet tulajdonítsanak el.

Az egyik vádlott kintről figyelt, miközben a társa bemászott a kerítésen. Egy olyan járműhöz ment oda, amelyben benne hagyták a slusszkulcsot és beindította.

A másik vádlott eközben leemelte a helyéről az autókereskedés kapuját és a nyitott bejáraton keresztül együtt elhajtottak a helyszínről. Cselekményükkel a kereskedőnek több mint 280.000 Ft kárt okoztak, amely nem térült meg.

A vádlottak később el akarták adni a lopott járművet, de meghiúsult az üzlet, ezért 2017. január 1-jén kora délután elvitték Debrecen külterületére egy dűlőútra és felgyújtották. A jármű teljesen kiégett, 260.000 Ft kár keletkezett benne.

A vádlottak – akik közül az egyik előzetes letartóztatásban van, a másik pedig más ügyben jogerős szabadságvesztését tölti – tagadják a bűncselekmény elkövetését.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal, társtettesként elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat velük szemben a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés az indítvány, továbbá az, hogy a bíróság a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.

Hozzászólások lezárva.