A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a két férfival szemben, akik tavaly nyáron életveszélyesen bántalmaztak egy helyi lakost Szegeden, a rakparton.

A vádirat szerint a két vádlott, akik egymással baráti viszonyban voltak, 2017. július 7-én, az esti órákban Szegeden belvárosában italoztak, majd az éjszaka folyamán a Huszár Mátyás rakpart irányába indultak. Az út során további szeszes italt vásároltak, majd éjfél körüli időben összetalálkoztak a rakparton egy nagyobb társasággal, melynek tagja volt a sértett is. A sértett szintén nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott el az éjszaka folyamán. Ittasságukból kifolyólag a vádlottak és a sértett között ismeretlen okból szóváltás alakult ki, melynek során a vádlottak egyike váratlanul, egy alkalommal, ököllel arcon ütötte a sértettet, aki álló helyzetből, tompítás nélkül magatehetetlenül hanyatt esett és fejét beverte a gyalogjárdába. Az ütés következtében a vádlott keze is eltört, illetőleg – hátra tántorodva – maga is egy nagyobb mélyedésbe esett. Mindezt látva a vádlott barátja odalépett a járdán már mozdulatlanul fekvő, védekezésre képtelen állapotban levő sértetthez és egy alkalommal fejen rúgta őt. Ezt követően a vádlottak együtt távoztak a helyszínről.

A sértett részére a rakparton tartózkodók telefonon segítséget hívtak, majd őt kórházba szállították. A bántalmazás következtében a sértett orrcsonttörést, arccsonttörést, tarkótáji repesztett sérüléseket, agyállományi vérzést szenvedett el. A sérülések gyógytartama 8 napon túli. A koponyaűri és az agyállományi vérzések közvetett életveszélyes állapotot eredményeztek.

A főügyészség a vádlottakat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja.

A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.