A Székesfehérvári Járási Ügyészség lőfegyverrel visszaélés bűntette, a köznyugalmat súlyosan megzavarva, fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette, valamint súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt vádiratot nyújtott be azzal a letartóztatásban lévő férfivel szemben, aki 2018. április 16-án, az általa bérelt székesfehérvári lakás ablakából, egy engedély nélkül tartott légfegyverrel 5 – köztük 4 kiskorú – sértettre célzott lövést adott le.

A nyomozás adatai szerint a vádlott a fenti napon, a délutáni órákban nyugtató hatású gyógyszereket vett be és szeszes italt fogyasztott, majd az általa bérelt hetedik emeleti lakás ablakából, egy engedély nélkül tartott, távcsővel felszerelt légpuskából célzott lövést adott le a szemközti bevásárlóközpont előtt elhaladó, az autóbuszmegálló irányába gyalog közlekedő, illetve ott várakozó 5 sértettre.

A sértettek közül hárman könnyű sérülést szenvedtek, azonban valamennyiüknél fennállt a súlyosabb sérülés kialakulásának a reális veszélye.

A vádlott kihívóan közösségellenes garázda cselekményét Székesfehérvár egyik legforgalmasabb csomópontjánál hajtotta végre, amelynek a közelében egészségügyi és oktatási intézmények, valamint bevásárlóközpont található. Magatartása a város lakóiban megbotránkozást, riadalmat keltett, a köznyugalmat súlyosan megzavarta.

Az ügyészség vádiratában végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

A terhelt által elkövetett bűncselekményeket a Büntető Törvénykönyv 12 évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel rendeli büntetni.

Hozzászólások lezárva.