A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szentesi férfival szemben, aki a közel 80 éves édesanyjának okozott életveszélyes sérüléseket.

A vádirat szerint a sértett egyedül lakott szentesi lakásában, amikor tavaly nyáron fia azért, hogy édesanyja gondozásában részt vegyen és neki segítsen, hozzáköltözött. A sértett megbetegedései miatt állandó gyógyszeres kezelésben részesült, majd tavaly júliusban állapota erősen megromlott, ágyhoz kötötté vált, önálló mozgásra járókerettel sem volt képes. A sértett ellátásában szociális gondozó is segített a vádlottnak, aki ebben az időszakban is rendszeres italozó életmódot folytatott. A férfi rendszeresen szidta édesanyját, valamint nehezen viselte azt, hogy a koránál és fogyatékosságánál fogva önálló gondoskodásra és mozgásra nem képes idős nővel állandóan foglalkozni kell. Emiatt a vádlott 2017. szeptember és október hónapjaiban ittas állapotban, több alkalommal az ágyban magatehetetlen állapotban fekvő sértettet ököllel test szerte megütötte. Az ütések többsége a sértett fejét érte, aki a vádlottól való félelmében kezdetben a gondozónak sem merte elmondani a rajta levő külsérelmi nyomok valós okait.

A szociális gondozó 2017. október 20. napján azonban már olyan sérüléseket látott a sértett arcán és testén, hogy hozzá azonnal mentőt hívott. Az egyébként is kiszáradt állapotban levő sértettet sürgősségi betegellátás keretében ellátták, majd egészen 2018. év februárjáig kórházban kezelték.

A sértett a több hetes bántalmazása alatt, a fején, a kezein, valamint a felsőtestén több könnyű és súlyos, valamint a fejet ért bántalmazások miatt kialakuló koponyaűri vérzések miatt életveszélyes sérüléseket is elszenvedett.

A Csongrád Megyei Főügyészség a vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.