A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a három férfival és egy nővel szemben, akik 2016 őszén, Forráskúton, egy idős nőt raboltak ki.

A vádirat szerint a vádlottak ismeretlen helyről információt kaptak arról, hogy Forráskúton egy ingatlanban több millió összegű készpénz található. A vádlottak közül hárman ezért 2016. október 28-án gépkocsival megjelentek Forráskúton, és terepszemlét tartottak, majd beszervezték negyedik társukat is. A vádlottak 2016. október 31-én, az esti órákban, gépkocsival Forráskútra utaztak, és magukkal vittek kötözéshez szükséges kábelkötegelőket is. Sötétedés után a vádlottak közül ketten a gépkocsiban maradtak, figyeltek, és biztosították társaik cselekményét, míg ketten bemásztak az ingatlan udvarába, és a nyitott ajtón keresztül a lakóépületbe mentek.

A vádlottak egyike a televízió előtt alvó sértett száját befogta, és pénzt követelt tőle, míg társa átkutatta a házat. Ezután kábelkötegelővel összekötözték a sértett kezét, ruhákkal a lábait, és tovább folytatták a ház átkutatását. Mivel jelentősebb értékeket nem találtak, ezért összesen 14.000 forint értékű mobiltelefonnal, ékszerrel, karórával, valamint 2.000 forint készpénzzel távoztak. A távozás előtt még áramtalanították a házba telepített segélyhívó berendezést is azért, hogy a sértett ne tudjon segítséget kérni.

A járási és nyomozó ügyészség a vádlottakat a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével, valamint aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja.

A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

 

Hozzászólások lezárva.