A Pest Megyei Főügyészség közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki leszúrta a családsegítőt Inárcson.

A bűnügy vádlottja Inárcson épített családi házat, deviza alapú hitelből. A hitelválságot követően megemelkedett törlesztőrészleteket nem tudták megfizetni, végrehajtási eljárás indult. A házat elárverezték. A családnak 2018 június végéig kellett kiköltöznie onnan.

A vádlott 2018 májusában jelentkezett az inárcsi önkormányzatnál, hogy segítséget kérjen a lakhatásuk megoldásával kapcsolatban. Ekkor fordult a családsegítő szolgálathoz is.

A Dabasi Család és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ inárcsi kirendeltségének családsegítője, egy asszony, a bűnügy sértettje 2013 óta dolgozott ebben a munkakörben. Többféle módon is megpróbált lakhatási lehetőséget szerezni a vádlottnak és családjának, azonban nem tudott azonnal beköltözhető átmeneti otthont szerezni számukra.

A vádlott 2018. július 10-én bement a polgármesteri hivatalba. Ott arról tájékoztatták, hogy találtak egy helyet, ahova szeptembertől beköltözhetnek. A lakhatásukat addig kell megoldaniuk. Aznap a felesége közölte a férfival, hogy a gyermekekkel rokonokhoz költözik.

A vádlott egész éjjel járkált a házban, majd másnap, 2018. július 11-én reggel 8 órakor bement a családsegítői irodába, egyeztetni a sértettel, aki egyedül dolgozott az épületben.

Ott vita robbant köztük, a férfi a táskájából elővette a kését és nyakon szúrta a nőt. A sértett a szúrásoktól összeroskadt, és rövid idő alatt életét vesztette.

Ezután a vádlott átment a közelben levő polgármesteri hivatalba, ahol bejelentette, hogy mit tett.

A Pest Megyei Főügyészség közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja a férfit, aki letartóztatásban várja a tárgyalást.

Hozzászólások lezárva.