A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség negyvenöt rendbeli csalás miatt emelt vádat azzal a harminchét éves, visszaeső férfival szemben, aki az interneten árult nem létező telefonokat.

A vád szerint a vádlott 2016 májusától, több mint egy évig, több internetes portálon, a vásárlók körében népszerű márkájú, használt mobiltelefonokat kínált kedvező áron. A telefonok valójában nem voltak a birtokában. A hirdetéseire összesen negyvenöt személy jelentkezett, akiket rávett arra, hogy postai úton vagy banki utalással legalább a telefonok vételárának előlegét fizessék ki. A megtévesztett sértettek 10.000 forint és 80.000 forint közötti összegeket küldtek el a vádlottnak, aki miután megkapta a pénzt, a hirdetéseket törölte és a vásárlók többet nem tudtak kapcsolatba lépni vele.

A férfi a mintegy tizenhárom hónap alatt 1.229.870 forintot keresett, amit a becsapott személyek eddig még nem láttak viszont.

A korábban is csalás miatt elítélt, és a jelenleg is hasonló bűncselekmény miatt kiszabott börtönbüntetését töltő férfivel szemben az ügyészség újra börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, valamint a sértetteknek okozott kár megtérítésére kötelezését indítványozta a bíróságnál.

 

Hozzászólások lezárva.