A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség csalás vétsége miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki 2016. március 8. és 2017. július 8. között internetes hirdetési oldalakon ruházati és műszaki termékeket kínált eladásra.

A vád szerint az elkövető a hirdetésekre email-ben vagy telefonon jelentkező, a termékeket megvásárolni szándékozó sértetteknek azt ígérte, hogy azokat postai úton a részükre eljuttatja.

Az elkövetőnek azonban nem állt szándékában a termékek értékesítése, a sértetteket ezzel tévedésbe ejtette. A hirdetések alapján harmincöt sértett  utalt át különböző, esetenként az  50.000 forintot meg nem haladó összegeket az elkövető bankszámlájára.

Az ügyészség az elkövetővel szemben harmincöt rendbeli, szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Járásbírósághoz.

A büntetlen előéletű elkövető a bűncselekmények elkövetését beismerte, az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést és vagyonelkobzást szabjon ki, valamint kötelezze a polgári jogi igényt előterjesztő sértettek részére kártérítés megfizetésére.

Az elkövető cselekményét a Tatabányai Járásbíróság bírálja el.

Hozzászólások lezárva.