A Központi Nyomozó Főügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat az országgyűlési képviselővel szemben.

A vádirat szerint 2018. január 19-én 22 óra körül Burány Sándor úgy közlekedett Budapest IX. kerület Határ úton a Nagykőrösi út irányába, hogy szervezetében szeszesital fogyasztásából származó alkohol volt. Az ellenőrzéskor a politikus elismerte, hogy a gépjárművezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott. A vele szemben alkalmazott légalkohol mérő eszköz kimutatta, hogy enyhe fokú alkoholos befolyásoltság állapotában volt.

Burány Sándor vezetési jogosultságának szünetelését a Budapest Főváros Kormányhivatala XIX. Kerületi Hivatala a büntetőeljárás jogerős befejezéséig elrendelte, egyúttal a helyszínen elvett vezetési jogosultságot igazoló okmányt visszavonta.

Miután az országgyűlési képviselő mentelmi jogát a legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés felfüggesztette, az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki, amely során tényfeltáró, bűnösségére kiterjedő beismerő vallomást tett.

A 2018. július 01. napjától hatályos büntetőeljárási szabályok alapján az ügyészség a vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében pénzbüntetést és – a törvény kötelező rendelkezése alapján – határozott idejű közúti járművezetéstől eltiltást szabjon ki a vádlottal szemben.

Az ügyben korábban közzétett ügyészségi sajtóközlemények az alábbi linkeken érhetők el:

/inditvany-burany-sandor-orszaggyulesi-kepviselo-mentelmi-joganak-felfuggesztesere/

/ittas-allapotban-elkovetett-jarmuvezetes-vetsege-miatt-gyanusitottkent-hallgatta-ki-az-ugyeszseg-burany-sandort/

Hozzászólások lezárva.