Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség egy 26 éves, budapesti illetőségű férfival szemben, aki 2017 májusában az egyik távolsági autóbuszjárat vezetőjét bántalmazta Balatonfürden.

A vádirat szerint a férfi olyan helyen szeretett volna az autóbuszról Balatonfüreden leszállni, ahol annak nem volt megállója. A buszsofőr a vádlottat erről már a jegyváltáskor tájékoztatta, mire a férfi megjegyezte, hogy majd úgyis rosszul lesz, és így a sofőrnek a kívánt helyen meg kell állnia.

A vádlott ezt követően a sofőr mögé ült, majd miután az a kért helyen nem állt meg, őt folyamatosan szidalmazni kezdte, az első ülések feletti vésznyitóval pedig ki akarta nyitni az ajtót.

A sofőr ekkor megállt – s mivel nem volt vészhelyzet – odament a vádlotthoz, és elrántotta a kezét a vésznyitóról. A férfi ennek ellenére azt továbbra is próbálta elfordítani, a sofőrt lökdöste, melynek során olyan erővel lökte meg, hogy a sértett a könyökét beütve lefordult a lépcsőre.

A vádlott eközben folytatta a szitkozódást, majd a saját arcát kezdte el ütni, hogy később azt állítsa, a sértett ütötte meg. A vésznyitó elfordításával azonban ekkor sem hagyott fel, és tovább lökdöste az abban őt akadályozni próbáló sofőrt.

Végül az egyik utas sietett a buszvezető segítségére, megfogta a vádlottat, és visszaültette a helyére, miközben egy másik utas értesítette a rendőrséget.

Hozzászólások lezárva.