A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett  vétség, valamint közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a 42 éves kétegyházi férfival szemben, aki személygépkocsijával 2018. július elején Gyula külterületén egy vonattal ütközött.

A vádlott 2018. július 03-án a kora esti órákban egy személygépkocsiból és a hozzá kapcsolt utánfutóból álló járműszerelvényt vezetve közlekedett Gyula külterületén egy földúton, az ún. Gáspár úton a 44. számú főút felől a Bicere tanyák irányába. A gépkocsi jobb első ülésén utasként tartózkodott a vádlott édesanyja. A vádlott figyelmetlenségéből kifolyólag egy szintbeli vasúti kereszteződésnél a biztosítatlan vasúti átjáróba úgy haladt be, hogy nem győződött meg arról, miszerint a vasúti pályán közlekedik-e vasúti jármű, emiatt összeütközött a neki jobbról érkező személyvonattal. A vonat vezetője fékezést alkalmazott. A baleset következtében a gépkocsi utasa súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, és mindkét jármű megrongálódott.

A vádlott megszegte a KRESZ 39. § (4) bekezdésében foglaltakat, mely szerint biztosítatlan vasúti átjáróra járművel csak abban az esetben szabad ráhajtani, ha a vezetője meggyőződött arról, hogy az átjáró felé vasúti jármű egyik irányból sem közlekedik, és a (2) bekezdésben meghatározott folyamatos áthaladásra lehetőség van.

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség a férfit közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétséggel, valamint közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. A járási ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől. Az eljárás a Gyulai Járásbíróság előtt folytatódik.

Hozzászólások lezárva.