A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség minősített rablás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy 22 éves kiskunfélegyházi férfi ellen, aki 2017 októberében Kiskunfélegyházán, az utcán fellökött és kirabolt egy 84 éves asszonyt, valamint 2017 augusztusában egy lopást is elkövetett.

A 22 éves vádlott 2017. október 6-án reggel az egyik kiskunfélegyházi utcában észrevett egy idős asszonyt, aki a piacról tartott hazafelé. Elhatározta, hogy megszerzi az értékeit, ezért azzal az ürüggyel, hogy egy közeli utcát keres, szóba elegyedett a sértettel. Eközben a vádlott a kerékpárjával folyamatosan a sértett mellett haladt, majd az egyik pillanatban megállt mellette és megragadta az asszony kézi táskáját, míg a másik kezével meglökte.

A 84 éves, folyamatos orvosi kezelés alatt álló asszony a lökés miatt az úttestre esett. Ezután a vádlott kicsavarta a táskát a kezéből és távozott a helyszínről. A vádlott a táskával együtt megszerezte a sértett pénztárcáját, benne mintegy 4.500 forint készpénzzel, valamint az idős asszony iratait. Később a pénz kivételével valamennyi rabolt dolog előkerült, így a kár részben megtérült. A sértett kérte a meg nem térült kára megtérítését is.

Az idős asszony a bántalmazás miatt agyrázkódást, valamint a fején és a bal csuklóján zúzódásokat szenvedett, amely sérülések 8 napon belül gyógyultak. Súlyosabb sérülésként azonban valamely végtag törése is kialakulhatott volna, aminek elmaradása nem a vádlotton múlott. A rendőrök a vádlottat még a rablás napján elfogták és őrizetbe vették.

A vádlottnak a rabláson kívül egy lopás miatt is felelnie kell, ugyanis 2017. augusztus 19-én kerékpározás közben egy kisbolt előtt egy férfi kezéből kikapta a pénztárcáját, benne 30.000 forint készpénzzel és a sértett irataival együtt. A lopással okozott kár nem térült meg.

A büntetett előéletű, különös visszaeső vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, őt az ügyészség minősített rablás bűntettén kívül súlyos testi sértés bűntettének kísérletével és lopás vétségével is vádolja. Bűnössége kérdésében a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.