Az Ajkai Járási Ügyészség felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette, valamint – szintén a sértett korára, egészségi állapotára figyelemmel – súlyos testi sértés minősített esete miatt emelt vádat azzal a 40 éves nővel és 54 éves férfival szemben, akik 2017 novemberében egy 70 év feletti férfit bántalmaztak és raboltak ki Ajkán.

A vádirati tényállás szerint az elkövetők az egyik bisztróban figyeltek fel az idős, járóbottal közlekedő sértettre, és megbeszélték, hogy megszerzik a pénzét. Így mikor a férfi a vendéglátóhelyről távozott, követni kezdték, majd beszédbe elegyedtek vele.

A beszélgetés során a nő igyekezett az idős férfi aranyláncát észrevétlenül megszerezni, társa pedig a sértett figyelmét elterelve segítette ebben. Miután próbálkozása eredménytelen maradt, a nő a lépcsőházba belépő sértettet meglökte és fejen ütötte, minek következtében a férfi elesett, a vádlottak pedig távoztak a helyszínről.

A sértett azonban a vádlottak után indult, hogy a történtek miatt számon kérje őket, mire a két elkövető az idős férfit a földre teperte, és értékeinek megszerzése végett bántalmazta. A sértett segítségért kiabált, és járóbotjával próbálta magát védeni, azonban a nő tovább bántalmazta, s még a bántalmazás során megszerzett bottal is többször megütötte.  A férfi eközben észrevette, hogy szemtanúk figyelik őket, ezért felszólította társát, hogy hagyjon fel a bántalmazással, s ő maga távozott is a helyszínről. A nő ennek ellenére tovább ütötte és rúgta a sértettet, majd a nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket elszenvedett férfi kabátzsebéből kivette a pénztárcáját, nyakából pedig kitépte az aranyláncát, és elmenekült a helyszínről.

Az ügyészség a többszörösen büntetett előéletű vádlottakkal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratában.

Hozzászólások lezárva.