A Kiskunhalasi Járási Ügyészség önbíráskodás bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy 38 éves és egy 30 éves tompai férfi ellen, akik 2019 februárjában Tompán egy közlekedési baleset miatt pénzt követeltek egy idős férfitől, öléssel fenyegették, egyikük többször meg is ütötte a sértettet.

A 38 és 30 éves vádlottak – akik testvérek – 2019. február 22-én délután Tompán egy autóval közlekedtek, amikor nekiütköztek egy előttük elhaladó gépkocsinak. Az elhaladó járművet egy 70 éves férfi vezette.

Az ütközés után a vádlottak kiszálltak az autóból és becsmérelni, illetve lökdösni kezdték az idős férfit. A testvérpár szerint a balesetet az idős férfi okozta, ezért 300.000 forintot követeltek tőle. Meg is fenyegették a sértett azzal, hogy ha nem fizet, ki fogják deríteni a lakcímét és pórul fog járni, elvágják a torkát, felgyújtják a házát.

A fenyegetésnek nyomatékot adva az idősebb vádlott többször meg is ütötte a sértett fejét és a felsőtestét, ennek ellenére az idős férfi nem fizetett. Miután a közelben tartózkodó szemtanúk rászóltak a támadókra és rendőri segítséget kértek, a vádlottak sietve elhagyták a helyszínt.

A 70 éves beteg sértett – akit váratlanul ért és megdöbbentett a fenyegető követelőzés és támadás – a koránál és egészségi állapotánál nem tudott védekezni a nála jóval fiatalabb és erőfölényben lévő vádlottakkal szemben. A sértett a bántalmazás miatt a fején és a felsőtestén 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A szabadlábon védekező, büntetett előéletű vádlottakat a járási ügyészség minősített önbíráskodás bűntettének kísérletén kívül könnyű testi sértés bűntettével is vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottakkal szemben, akiknek a bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.