A Kiskunhalasi Járási Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy 43 éves és egy 22 éves kiskunhalasi férfi ellen, mert az idősebb férfi 2017 márciusában Tompán egy laptopot rabolt, a rablás sértettjét később életveszélyesen meg is fenyegette, bűntársa pedig a ruhájába rejtette a számítógépet.

A 43 éves vádlott 2017. március 9-én délután megjelent a sértett tompai házánál. A férfi be is engedte a házba, de a vádlott félrelökte, bement a szobába és magához vett egy laptopot, hogy ellopja. A sértett azonban visszavette tőle a készüléket.

A férfi erre megfenyegette a sértettet, hogy megveri, ha nem adja oda a laptopot. A fenyegetés hatására végül a sértett átadta a rablónak a testvére tulajdonát képező, 60.000 forint értékű készüléket, majd a vádlott távozott a házból.

A 43 éves férfi ezután találkozott egy 22 éves kiskunhalasi férfivel, az ügy másik vádlottjával. Együtt elindultak a buszállomásra, hogy visszautazzanak Kiskunhalasra. Menet közben az idősebb vádlott átadta a laptopot fiatalabb bűntársának, aki – tudva azt, hogy a készülék bűncselekményből származik – a ruhájába rejtette.

A rablás sértettje azonban a cselekmény után azonnal értesítette a rendőröket, akik a tompai buszmegállóban megtalálták és igazoltatták a rablót és bűntársát. Az intézkedés közben a sértett is megérkezett a buszmegállóba. A sértett részletesen elmondta a rendőröknek a bűncselekményt, amikor az idősebb vádlott a rendőrök jelenlétében azzal fenyegette meg, hogy „megöli, kinyírja, elássa”. A fiatalabb bűntárs a rendőrök kérdésére pedig letagadta, hogy nála lenne a laptop, a Tompai Rendőrőrsön azonban megtalálták nála az egyenruhások, így a kár megtérült.

A vádlottak közül az előzetes letartóztatásban lévő, erőszakos és többszörös visszaeső 43 éves férfit a járási ügyészség rablás bűntettén kívül zaklatás vétségével is vádolja, míg szabadlábon lévő, büntetlen bűntársának bűnpártolás vétsége miatt kell a bíróság előtt felelnie. Az idősebb vádlottal szemben végrehajtandó fegyház és közügyektől eltiltás, bűntársával szemben próbára bocsátás kiszabását indítványozta az ügyész. Bűnösségük kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

 

Hozzászólások lezárva.