A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem és lopás miatt emelt vádat egy 31 éves táborfalvi férfival szemben, aki jól felszerelt ingatlanaiban nemcsak termesztette, de csomagolta is a kábítószert.

A férfi már 2014 októbere óta foglalkozott kábítószer értékesítéssel: egy lajosmizsei vevőjének 2016 januárjáig – elfogásáig – mintegy 605.000,- Ft értékben adott el marihuanát, majd 2015 júniusában cannabis magokat vásárolt, hogy egy táborfalvi ingatlan melléképületének pincéjében kábítószer tartalmú növényeket termesszen. A pincét pára- és hőmérővel, mobilklímával, talaj ph-t mérő műszerrel, és légszűrővel szerelte fel, tápoldatokat szerzett be.  A férfi a nagy áramfogyasztással járó növénytermesztést úgy oldotta meg, hogy a lakás árammérő berendezését megkerülve vételezte az áramot, amivel a szolgáltatónak 420.000,- Ft kárt okozott.

A férfi a leszüretelt növények szárítására és csomagolására egy másik táborfalvi lakását rendezte be: ott digitális mérleget, mechanikus időkapcsolót, csomagoló anyagokat, ventilátort helyezett el és működtetett.

A férfi lakásain lefoglalt, továbbértékesítésre szánt növények és növényi törmelékek összes kábítószer tartalma a jelentős mennyiség alsó határának mintegy másfélszerese. 

A főügyészség vádat emelt még egy  33 éves tatárszentgyörgyi férfivel  szemben is, aki 2015 októberében a kábítószert termesztő férfi ingatlanáról  100 000 Ft értékű kábítószernek minősülő anyagmaradványt  lopott. 

Minkét férfi kábítószer fogyasztó is volt. 

A főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő egyik férfit  jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével és lopás vétségével vádolja, amely akár húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntetendő. Szabadlábon lévő társának kábítószer birtoklás bűntette miatt kell felelnie.

Bűnösségükről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

 

Hozzászólások lezárva.