A Berettyóújfalui Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki késsel fenyegetve kirabolt egy Komádiban lévő kisboltot.

A vádlott 2018. március végén a kora délutáni órákban bement egy Komádiban található élelmiszerboltba, ahol életveszélyesen megfenyegette a bolt eladóját. A vádlott eközben úgy tett, mintha a kabátja alatt egy nagy kés lenne, majd a boltostól cigarettát követelt. Mivel kérésének a sértett nem tett eleget, a férfi átnyúlt a pulton és a nyitva lévő kasszából kivett 12.500,-Ft-ot. Ezután a pénztárgépet a földre dobta és a bankkártya terminált is megrongálta.

Az eladó a vádlott elől a hűtőpult mögé menekült, ahonnan telefonon próbált segítséget hívni. A férfi megkísérelt átmászni a pulton, közben felszólította a sértettet a telefon átadására, amit az eladó félelmében teljesített. Egy másik eladó közben megpróbálta a vádlottat megnyugtatni, cigarettát adott neki, majd a férfi kiment az üzletből.

A vádlott ezután hazament, ahol magához vett egy 14,5 cm pengehosszúságú kést, és az időközben az édesanyjától kapott pénzzel egy Komádiban található dohányboltba ment. A vádlott vásárlása közben megcsörrent a sértettől korábban elvett, és saját zsebébe helyezett mobiltelefon. A férfi a hívást fogadva felismerte a hívó fél hangját, és a telefonáló nőt életveszélyesen megfenyegette.

A rendőrség a férfit a dohánybolt előtt elfogta, a lefoglalt pénzt és mobiltelefont pedig visszaadta a sértetteknek.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő, tettét részben beismerő vádlottal szemben rablás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. Vádiratában börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására, valamint a vádlottól lefoglalt kés elkobzására tett indítványt.

A rendőrség által korábban közölt videófelvétel az alábbi linken található:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/elelmiszerboltbol-rabolt

 

Hozzászólások lezárva.