A Battonyai Járási Ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat egy 44 éves aradi férfi ellen, aki 2018 december elején öt török állampolgárt akart átcsempészni a román-magyar határon Battonyánál.

A román állampolgárságú vádlott a cselekményt megelőzően, de pontosabban meg nem határozható időben elhatározta, hogy embercsempészésből tesz szert bevételre, ezért a kistehergépkocsiját is átalakította: a raktér vezetőfülke felőli oldalán  OSB lapok felhasználásával egy speciális, 35 cm széles rejtekhelyet alakított ki. A vádlott 2018. december 11-én az esti órákban Arad külterületén öt – schengeni vízummal nem rendelkező – török állampolgárt vett fel, akiket a jármű rakterében kialakított rejtekhelyen elbújtatott, majd őket szállítva szegedi úticéllal lépett át a román-magyar államhatáron Battonyánál. Cselekményét a határátlépés során végzett ellenőrzés fedte fel.

A vádlott vagyoni haszonszerzés végett nyújtott segítséget az öt török állampolgárnak ahhoz, hogy a román-magyar államhatárt Románia felől engedély nélkül, a jogszabályi rendelkezések megszegésével átlépjék.

A Battonyai Járási Ügyészség a román férfivel szemben vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat. Az ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a letartóztatásban lévő vádlottat börtönbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától és az átalakított járművet kobozza el. Az eljárás a Battonyai Járásbíróságon folytatódik.

Hozzászólások lezárva.