2016 novemberében Nyúl községben a vasúti átjáróba érkező tehervonat egy, az ott éppen áthaladó kamionnak ütközött. A balesetben a mozdonyvezető súlyos töréses sérüléseket szenvedett, míg a mellette ülő tolatásvezető a kórházban életét vesztette.

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség vádiratának tényállása szerint a 24 éves sofőr gabonát szállított, amikor a kamionjával lassítás nélkül hajtott be a nem biztosított, táblákkal jelzett vasúti átjáróba.

Ezt észlelte az arra haladó tehervonat vezetője, ezért hangjelzést adott és gyorsfékezett, de az ütközést már nem tudta elkerülni, így a kamion vontatmányának ütközött.

Az ütközést követően a mozdony és a kamion is nagymértékben roncsolódott, a félpótkocsi a nyeregről levált, a mozdony 200 méter után tudott megállni.

A baleset következtében a mozdonyvezető mellett helyet foglaló tolatásvezető a kórházban életét vesztette. A mozdonyvezető súlyos, töréses sérüléseket szenvedett, nem kizárt, hogy felépülése esetén maradandó fogyatékossággal kell számolnia.

Az ügyészség az elkövetőt halált okozó, közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétséggel vádolja. A büntetési tétel 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztés.

.

Hozzászólások lezárva.