A Veszprém Megyei Főügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat hat Veszprém megyei és két budapesti illetőségű, marihuánával kereskedő férfival szemben.

A vádirat szerint az ügy egyik veszprémi vádlottja annak érdekében, hogy Budapestre költözhessen és megélhetését a fővárosban biztosítani tudja, elhatározta, hogy marihuána értékesítéséből tesz szert bevételre. A 22 éves, korábban egyetemi tanulmányokat folytató vádlott ennek során került kapcsolatba az ügy további kábítószert értékesítő, illetve abban közreműködő vádlottjaival.

Az elkövető a marihuánát Veszprémben értékesítette, részben olyan személyeknek, akik azt saját maguknak, fogyasztás céljából vásárolták meg, részben olyan fogyasztóknak, akik a megszerzett anyag egy részét maguk is továbbértékesítették.

A fiatal férfi 2016. április végén 1 kg marihuánát vásárolt Budapesten, azonban Veszprémbe visszatérve a rendőrség a vasútállomás közelében igazoltatta, a megszerzett kábítószert pedig lefoglalta.

A Veszprém Megyei Főügyészség vádiratában az előzetes letartóztatásban lévő férfival és az ügy további, kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolt elkövetőjével szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt.

Hozzászólások lezárva.