A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt emelt vádat két isaszegi férfi ellen, akik 2015. szeptember 11-én fizetségért tizennégy, Németországba továbbutazni szándékozó migránst szállítottak a szerb-magyar határ közeléből Kecskemétig.

Az 58 és 31 éves isaszegi férfiak 2015. szeptember 11-én éjszaka a szerb-magyar határ közelében egy személyautóba beszállítottak 14 szír migránst, akikről tudták, hogy illegálisan lépték át a határt és az úti céljuk Németország.

A vádlottaknak egy ismeretlen férfi a migránsok szállításáért fejenként 200 eurót, összesen 2.800 eurót fizetett. A vádlottak az M5-ös autópályán szállították a 14 személyt, a gépkocsit az idősebb vádlott vezette, míg fiatalabb bűntársa un. előfutóként segítette a bűncselekményt. A migránsokat szállító autó azonban hajnalban meghibásodott, ezért a vádlottak Kecskemétre, egy áruház parkolójába hajtottak. Itt a műszaki hibás csempészjárművet és a migránsokat hátrahagyták, majd az előfutó autóval elmenekültek a helyszínről.

Az idősebb vádlott megszökött, őt elfogatóparancs alapján 2017. augusztus 29-én Gödöllőn elfogták és őrizetbe vették.

A vádlottakat az ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja. Az ügyészség börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta az embercsempészekkel szemben azzal, hogy a bűncselekménnyel szerzett, közel 900.000 forintot érő pénzösszegre vagyonelkobzást is rendeljen el. Bűnösségük kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.