A Bajai Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt vádat emelt két szerb taxisofőrrel szemben, akik 2019. június 15-én hajnalban Hercegszántó közeléből a szerb-magyar határt illegálisan átlépő, Németországba készülő migránsokat akartak két autóval Baján keresztül továbbszállítani, de Nagybaracskán elfogták őket.

A két szerb férfit – akik Szerbiában taxisofőrként dolgoztak – egy ismeretlen megbízó vette rá arra, hogy a szerb-magyar határtól Németországba tartó migránsok csempészésében vegyenek részt.

A vádlottak a megbízásnak megfelelően 2019. június 14-éről 15-ére virradóra Hercegszántónál két autóval átlépték a magyar határt, majd hajnali 2 órakor a megbeszélt helyre, az 51-es főút 138-as kilométerkőjéhez hajtottak.

Itt várakozott 8 iraki migráns, akik egy ismeretlen embercsempész segítségével illegálisan lépték át a szerb-magyar államhatárt. Úti céljuk Nyugat-Európa, Németország volt. Az egyik szerb taxis három, míg bűntársa öt migránst vett fel az autójába, majd elindultak Baja felé.

Egy órával az indulás után azonban Nagybaracska belterületén határvadász járőrök ellenőrizték őket, akik leleplezték a bűncselekményt. A két taxis embercsempészt a rendőrök őrizetbe vették, majd a bíróság letartóztatásba helyezte őket.

A vádlottakat a járási ügyészség az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön, valamint kiutasítás kiszabását indítványozta velük szemben. A vádlottak bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.