A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség hat rendbeli üzletszerűen elkövetett lopás miatt emelt vádat egy nő ellen, míg társa bűnpártolás miatt felel.

A munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkező I. rendű vádlott 2015. december utolsó napjaiban Besztercebányára utazott, ahol az egyik bevásárlóközpontban követett el vagyon elleni bűncselekményeket.

A nő a bevásárlóközpont hat ruházati üzletébe ment, majd az üzletekből 20.000 és 120.000 Ft közötti összegben tulajdonított el ruhaneműket illetve cipőket. A vádlott a kiválasztott termékeket a magával vitt táskába rejtette, majd az üzletekből fizetés nélkül távozott.

A nőt és férfi társát a cselekmények elkövetése után, az ellopott árukkal Magyarország irányába tartva gépkocsijukkal közúti ellenőrzés alá vonták. A gépkocsi csomagtartójából és hátsó üléséről az eltulajdonított értékek előkerültek.

Az I. rendű vádlott nővel szemben hat rendbeli, üzletszerűen elkövetett lopás, míg társa, az őt gépkocsival szállító, de lopási szándékáról előzetesen nem tudó, visszaeső II. rendű vádlott ellen bűnpártolás miatt emelt vádat az ügyészség. Mindkettőjükkel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy végrehajtás esetén a nő a büntetés kétharmad, férfi társa pedig háromnegyed részének kitöltése után kerülhet feltételes szabadságra.

A Salgótarjáni Járásbíróság a vádirat alapján – a 2018. július 1. napján hatályba lépett új büntetőeljárási törvény szabályai szerint, a vádemeléstől számított egy hónapon belül – tárgyalás tartása nélkül büntetővégzést hozott, és az ügyészég indítványa szerinti büntetést, 1 év 6 hó, illetve 1 év börtönbüntetést szabott ki a vádlottakra, amelynek végrehajtását 2-2 év próbaidőre felfüggesztette.

Hozzászólások lezárva.