A Szeghalmi Járási Ügyészség halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat egy vésztői házaspár – egy 52 éves férfi és egy 47 éves nő – ellen, akiknek mulasztása egy másfél éves kisgyermek halálát okozta.

A vádlott házaspár egy kertes családi házban élnek hosszú évek óta Vésztőn, a portát a szomszédos ingatlantól hiányos kerítés választja el, az átjárás akadálymentesen biztosított. A telek hátsó részén, a szomszédos ingatlan határához közel egy közel 3 méter átmérőjű emésztőgödör található, amely a baleset időpontjában több köbméter szennyvizet és talajvizet tartalmazott, és amelynek teteje évekkel korábban beszakadt, annak pótlásáról a vádlottak nem gondoskodtak.

2017 márciusában költözött a vádlottak szomszédjába egy család, több kiskorú gyermekkel. 2017. június 19-én 20 óra körül a rövid ideig felügyelet nélkül hagyott, másfél éves kisfiú átment a szomszédban lakó vádlottak udvarára, és beleesett a fedetlen emésztőgödörbe. A rokonok és a mentőszolgálat helyszínre érkező tagjai a kisgyermek életét már nem tudták megmenteni, halálát vízbefulladás okozta. A tragikus kimenetelű baleset elkerülhető lett volna, ha a vádlottak gondoskodtak volna a szennyvíztároló biztonságos lefedéséről.

A Szeghalmi Járási Ügyészség a házaspárt halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja. A járási ügyészség vádiratában a vádlottakkal szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt. Az eljárás a Szeghalmi Járásbíróság előtt folytatódik.

Hozzászólások lezárva.