A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség három bűncselekmény elkövetése miatt nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki idén tavasszal gáz-riasztó fegyverrel próbált meg kirabolni egy benzinkutat egy Győrhöz közeli városban.

Az akkor 28 éves, álarcot viselő férfi közepes fokban volt ittas, amikor kevéssel éjfél előtt a benzinkúthoz hajtott azért, hogy azt kirabolja. A vádlott a gáz-riasztó fegyverből két lövést adott le a levegőbe a követelése nyomatékosítása érdekében, de a kútkezelők nem adtak át neki semmit, ezért elmenekült a helyszínről.

Menekülése során követte az egyik benzinkutas, majd négy rendőrautó is üldözte. Az elkövető Győrben áthajtott az úttest forgalmi irányait elválasztó padkákon és a forgalommal szemben haladt. Közlekedésével a szemből érkező autósokat fékezésre kényszerítette és veszélyeztette az életüket. Az elkövetőt végül a rendőrautók állították meg.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottat az ügyészség közúti veszélyeztetéssel, ittas állapotban elkövetett járművezetéssel és fegyveres rablás kísérletével vádolja. A büntetési tétel a halmazati szabályok alapján 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés.

Hozzászólások lezárva.