A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat az ellen a hajdúszoboszlói férfi ellen, aki nem várta meg, hogy a tulajdonos elszállítsa az ingatlanáról a vasállványokat, hanem azokat eladta.

 A vádlott házastársa a bűncselekmény elkövetését megelőzően egy gazdasági társaságnál dolgozott, mely 2019. év elején csődbe ment. A vádlott a végelszámolónak 2019 februárjában felajánlotta, hogy az Ebesen lévő házának pincéjében ingyenesen és huzamosabb ideig elhelyezheti a cég tulajdonában lévő szőnyegek, illetve lakástextília bemutatásához használt fémből készült állványokat, illetve polcokat.

A megállapodást követően a végelszámoló az állványokat és egyéb berendezési tárgyakat a vádlott ebesi házának pincéjében tárolta.

2019. év során a vádlott ebesi házát elárverezték, a vevő pedig felszólította a vádlott családját, hogy 2019. szeptember végéig költözzenek ki onnan.

Ezután a vádlott 2019. augusztus elején felhívta a végelszámolót, hogy a nála elhelyezett állványokat és polcokat haladéktalanul szállítsa el. Ez azonban augusztus végéig nem történt meg, ezért a vádlott a rábízott állványokat vashulladékként értékesítette 300.000 Ft-ért.

A vádlott ezzel több mint 4,5 millió forint kárt okozott a gazdasági társaságnak, amely -azzal, hogy az állványokat lefoglalták és visszaadták a sértett képviselőjének – teljes egészében megtérült.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje és 300.000 Ft erejéig rendeljen el vagyonelkobzást.

Hozzászólások lezárva.