A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat azzal a román sofőrrel szemben, aki annak ellenére behajtott egy vasúti átjáróba, hogy látta a másik forgalmi sávban kialakult torlódást, ami akadályozta a folyamatos áthaladását és bekanyarodását. 

2018. június 12-én, 13 órakor ideális időjárási és látási viszonyok között haladt a román állampolgár vádlott az általa vezetett pótkocsis teherautóval Debrecenben egy szervizúton, majd a közelben lévő vasúti átjárón keresztül akart ráhajtani a 4-es számú főút kivezető szakaszára.

A Debrecen és Apafa vasútállomások között kialakított vasúti átjáróhoz érkezett, ahol a biztonsági berendezés villogó fehér jelzést adott és a vádlott látta, hogy az átjáró másik oldalán forgalmi okok miatt feltorlódtak a járművek. Ennek ellenére behajtott a vasúti átjáróba, majd röviddel ezt követően a fénysorompó piros jelzésre váltott, a félsorompók pedig mozgásba lendültek. A félsorompó egyik csapórúdja az ott álló járműszerelvény pótkocsijának jobb oldalára záródott, majd letört. A vádlott ezután kihajtott az átjáróból, és megállás nélkül továbbhaladt a 4-es számú főút irányába.

A cselekmény kapcsán személyi sérülés nem történt, azonban a román sofőr magatartásával veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát.

A férfi ellen a Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság az iratok tartalma alapján büntető végzésben pénzbüntetést szabjon ki a vádlottal szemben.

Hozzászólások lezárva.