A Kaposvári Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a két férfival szemben, akik Nagyatád környékén olyan kábellel orvvadásztak, amit a közeli vasúti berendezés és sín mellől feszegettek le.

A vád szerint a vádlottak 2019 januárjában elhatározták, hogy a lakóhelyük melletti erdőben hurkokat helyeznek ki azért, hogy vadakat fogjanak. Erre alkalmas eszközük nem volt, ezért két község közötti vasúti szelvényhez mentek és onnan 3.000,-Ft értékű 6,5 méter hosszú acélsodronyt tartalmazó kábelt loptak el. A kábel lefeszítése miatt a közeli faluban lévő vasúti átjárót biztosító fénysorompó működése megszűnt, így a férfiak a kábel ellopásával mások életét és testi épségét veszélyeztették.

Az eltulajdonított drótból a vádlottak tizennégy hurkot készítettek és pár napon belül a környező erdőben lévő fákra kötözték. A férfiak a tiltott vadászati eszközöket másfél hét múlva ellenőrizték, azonban vadat a nagyszámú hurok kihelyezése ellenére sem sikerült elejteniük.

Az ügyészség vádiratában az azóta más ügyben letartóztatásba került különös visszaeső vádlottal és társával szemben börtönbüntetés kiszabására és közügyektől eltiltásra tett indítványt.

Hozzászólások lezárva.