A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 46 éves férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt.

A vádirat szerint a bűncselekmény előzményeként 2018. szeptember elején a délutáni órákban, Encsen egy család férfi és nő tagjai gyalogoltak az utcán, amikor közülük egy nő az utca másik házában lakó nővel összeveszett, aki az udvaráról – kezében egy vascsővel – kiszaladt és rátámadott az utcán tartózkodó asszonyra. Kölcsönös dulakodás alakult ki közöttük, de egy férfi családtag szétválasztotta őket.

A sértett férfi családjával erre a hangoskodásra lett figyelmes. Odamentek a vascsővel támadó nő házához a feleségével, fiával, valamint még két másik férfival. Az utcáról bekiabálva számon kérték a ház lakóit az incidens miatt.

Erre válaszul a házban lakó vádlott vasvillát ragadott, kiment az utcára és amikor a sértett férfihez ért, akkor a vasvillát két kézbe fogva, lendületből közepesnél kisebb erővel a feje irányába szúrt. A sértett mindkét karját maga elé emelte és teljes felső testével hátradőlve hátralépett, így a szúrás a védekező jobb alkarját találta el.

A szúrást követően a sértett családtagjai támadtak a vádlottra, aki a háza felé hátrált, de elesett. A cselekmény ezzel abbamaradt.

A sértett sérülése 8 napon belül gyógyuló, azonban aktív védekezési sérülés volt, így a vasvillával történt szúrás ereje és iránya alkalmas volt életveszélyes sérülés okozására. A súlyosabb következmény elmaradásának az oka a sértett védekezése volt.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott.

Hozzászólások lezárva.