A Balassagyarmati Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat egy 42 éves Nógrád megyei férfival szemben, aki 2019 októberében ittasan okozott a lányai sérülésével járó balesetet.

A vád szerint az ittas férfi 2019. október 13-án hajnalban Vanyarc lakott területén Kálló irányába vezette autóját, melyben utasként 19 és 17 éves lányai, valamint egy ismerősük ült. Egy jobbra ívelő kanyarban ittassága okán áttért a bal oldali forgalmi sávba, ott lehaladt az útpadkára és egy kapubeállóban álló autónak ütközött. Az ütközés következtében az álló jármű a szomszédos ingatlan előtt várakozó másik üres gépkocsinak ütközött, a férfi által vezetett autó pedig a vízelvezető árokba hajtott.

A baleset következtében a férfi kisebb lánya súlyos, a másik két utas pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

A baleset oka az volt, hogy a férfi az ittassága miatt a járművel az út vonalvezetését nem tudta követni, ezért a Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt nyújtott be vádiratot ellene a Pásztói Járásbíróságon.

Mivel a vádlottat közlekedési szabálysértések elkövetése miatt 26 alkalommal bírságolták már meg, valamint az elmúlt két évben különböző szabálysértési hatóságok és bíróságok 6 esetben tiltották el a járművezetéstől, és mivel a cselekményt két felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el, az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására, a korábban felfüggesztett szabadságvesztések végrehajtásának elrendelésére és végleges hatályú közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt a vádiratában.

Hozzászólások lezárva.