A Komáromi Járási Ügyészségen többrendbeli lopás bűntette miatt folyamatban lévő ügyben 2020. március 5. napján a nő letartóztatását a másodfokú bíróság megszüntette, azonban ő három hét múlva újra lopott, ezért az ügyészség ismét a kényszerintézkedést indítványozta.

A nő 2019. augusztus, 2019. október, 2019. december hónapokban, majd szabadulását követően 2020. március 27-ről 28-ára virradóan surrant be komáromi apartmanházakba, munkásszállásra és hotelbe, ahonnan koreai és mongol állampolgárok értékeit, pénztárcát, készpénzt, iratokat, bankkártyákat vitte el.

A 2019. december 30. napján, hajnali 4 óra körüli időben bement a komáromi munkásszállásként működő apartmanház egyik szobájába, ahonnan a koreai állampolgár sértett tulajdonát képező hátizsákot, benne a sértett mobiltelefonjával, Notebookkal és tartozékaival, merevlemezzel, pendrive-val, sértett személyazonosító igazolványával, útlevelével és vezetői engedélyével, pénztárcájával, 2000 euro készpénzével együtt kihozta. A bűncselekmény elkövetési értéke másfél millió forint.

Az elkövető letartóztatását a másodfokú bíróság 2020. március 5. napján szüntette meg.

A nő 2020. március 27-ről 28-ára virradóan egy komáromi hotel szobájába surrant be, onnan egy koreai állampolgár válltáskáját, pénztárcáját, iratokat, bankkártyákat és készpénzt vitt. Az elkövetés érték meghaladja a 200.000 forintot.

A nő letartóztatásának elrendelésére az ügyészség ismét indítványt tett, mert fenn áll a bizonyítás megnehezítésének, és a bűnismétlésnek a veszélye.

A nyomozási bíró az elkövető letartóztatását 2020. március 31. napján egy hónapra elrendelte.

Hozzászólások lezárva.