A Szikszói Járási Ügyészség vádat emelt egy 22 éves férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt.

A férfi 2017 szeptemberének első napjaiban Miskolcról Szikszóra közlekedett gépjárművével, és a kapaszkodó sávban haladva utolért egy kamiont, majd annak előzését megkezdve a belső sávba húzódott. Ennek során a személyautó jobb eleje és a kamion hátsó része összeért, és a személyautóban mintegy 100 000 Ft értékű kár keletkezett. A kamionsofőr az eseményeket nem észlelte, tovább haladt az úton, míg a férfi követte, és Aszaló belterületét elhagyva, elévágva megállította.

A férfi egy teleszkópos bottal (viperával) a kezében kiszállt az autóból és megütötte vele a kamion vezetőfülkéjét, amelynek szélvédője egy 28 cm átmérőjű körben megrepedt, és egy 4,5 cm átmérőjű területen bepókhálósodott, az így keletkezett kár minimálisan 100 000 Ft.

A kamionsofőr védekezésképpen egy 50 cm hosszúságú hidraulika csövet magához véve kiszállt a kamionból, de a férfi azonnal rátámadt, és a viperával a jobb lábát, a bal kezét és a fejét ütötte, 8 napon belül gyógyuló nyílt, repesztett és horzsolásos sérüléseket okozva.

A kamionsofőr a könnyű testi sértés vétsége miatt hatályos magánindítványt terjesztett elő, amely vonatkozásban az ügyészség a vád képviseletét átvette.

Az ügyészség a vádlottal szemben felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és ezzel halmazatban könnyű testi sértés vétsége, továbbá kisebb értékre elkövetett rongálás vétsége miatt az új büntetőeljárási törvény szerinti büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében – figyelemmel arra, hogy a bűnhalmazatban lévő bűncselekmények 5 évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendők, az ügy megítélése egyszerű, és a szabadlábon lévő vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte – tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben kiszabandó közérdekű munka büntetést és a teleszkópos fémbot elkobzását indítványozta.

Hozzászólások lezárva.