A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 49 éves férfi ellen garázdaság vétsége és zaklatás vétsége miatt.

A vád szerint a vádlott 2020. április közepén, a délutáni órákban egy miskolci parkolóban odament az autójában ülő sértett férfihez, beszélgetni kezdett vele azért, hogy egy korábbi konfliktusukat rendezzék.

Közöttük vita keletkezett, a vádlott feldühödött, a közelben álló kocsijához ment, kivett  belőle egy fa asztallábat, és ezzel fenyegetőleg a sértett autója felé visszaindult.

A férfi nem akarta megvárni, hogy elfajuljon a helyzet, ezért elhajtott, de távozása közben a vádlott utána kiabált azzal a kijelentéssel, hogy meg fog dögleni, valamint az ujját a nyaka előtt több esetben elhúzva azt mutatta, hogy elvágja a torkát.

A vádlott üldözőbe vette a sértettet, egy közlekedési jelzőlámpa piros jelzésénél érte utol. Kiszállt az autójából és a sértetthez érve ököllel ráütött az álló gépjármű tetejére.

A sértett -személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt- magánindítványt terjesztett elő.

Az ügyészség a büntetlen előéletű, cselekményét beismerő vádlottal szemben büntetővégzésben közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta.

Hozzászólások lezárva.