A Szerencsi Járási Ügyészség vádat emelt egy 19 éves férfi ellen garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt.

A vádirati tényállás szerint a vádlott 2019. elején ismerkedett meg egy kiskorú lánnyal. Szerelmi viszony alakult ki közöttük. A lány december végén szakított a vádlottal, aki viszont többször személyesen és az interneten keresztül is kereste, üzeneteket küldött neki, mert ki akart békülni vele.

2020. február közepén a lány felhívta a vádlottat, hogy Tokaj belterületén találkozzanak, ugyanis néhány személyes dolgát szerette volna tőle visszakérni, illetőleg a vádlott telefonjáról töröltetni akarta a róla korábban készült fotókat.

A délelőtt folyamán egy parkban találkoztak, amikor is a vádlott ismételten békülni próbált, de a lány erre nem volt hajlandó, ezért a vádlott a padon ülő lányt leköpte és a jobb csípője fölött megrúgta. A lány a rúgástól testi sérülést nem szenvedett el.

Két nap múlva a délutáni órákban, Tokajban ismét összetalálkozott a vádlott a lánnyal, újból erőltette a békülést, de elutasítást kapott. A lány otthagyta a vádlottat és bement egy női mosdóba, de a vádlott utána ment, ismét leköpte és tenyérrel olyan erővel megütötte az arcán, hogy a lány elesett és beütötte a csempébe a homlokát.

A sértett a bántalmazás során 8 napon belül gyógyuló, a homlok zúzódásával járó sérülést szenvedett el, és könnyű testi sértés vétsége miatt hatályos magánindítványt terjesztett elő.

Ráadásul a vádlott kihívóan erőszakos és közösségellenes cselekményei alkalmasak voltak arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsenek.

Az ügyészség az új büntetőeljárási törvény szerinti büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében – figyelemmel arra, hogy a bűncselekmény 3 évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő – az ügy megítélése egyértelmű, a vádlott szabadlábon van, tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben a büntetlen előéletű vádlottal szemben pénzbüntetést indítványozott.

Hozzászólások lezárva.