A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki volt barátnője új barátját akarta megölni és annak során a nőt is bántalmazta.

A vád szerint az elkövető 2019. januárjában egy gumilövedékekkel töltött gáz-riasztó fegyverrel és egy sniccerrel valamint gyorskötözővel felszerelkezve megjelent volt barátnőjénél, akivel már hónapokkal azelőtt szakítottak.

Mivel a sértett háza nem volt zárva, oda a férfi gond nélkül bejutott. Miután a nő őt kérdőre vonta, az elkövető azonnal, körülbelül 1 méterről, mellkason lőtte őt és egy ágyra lökte. Ezután közölte vele, hogy megkötözi és arról felvételt készít, hogy azzal csalja oda a sértett új barátját, akit ezután meg fog ölni.

A nő erre dulakodni kezdett a vádlottal, majd kihasználva, hogy az ablak nyitva volt kiugrott a kertbe, ahová azonban a férfi követte őt.

A férfi utolérve a nőt megragadta a haját, majd közvetlen közelről karján illetve két szeme között meglőtte a gumilövedékes fegyverrel, amivel még fejbe is vágta utána. Ennek ellenére a sértettnek sikerült kiszabadulnia és az utcára futva egy arra haladó autóstól kért segítséget.

Kizárólag a véletlen szerencsének volt köszönhető, hogy a sértettnek a férfi magatartása folytán nem keletkezett életveszélyes sérülése.

A Pest Megyei Főügyészség életveszély okozó testi sértés bűntettének kísérletével és emberölés előkészületének bűntettével vádolta meg az elkövetőt.

Hozzászólások lezárva.