A Pécsi Járási Ügyészség büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntette miatt emelt vádat egy pécsi nő ellen, aki hamisan vádolta meg volt élettársát azzal, hogy őt zaklatja.

A nő 2019-ben a volt élettársa nevén az egyik közösségi médiafelületen valótlan profilt hozott létre. Ezt követően az élettársa nevén lévő ezen profilról saját magának fenyegető, zaklató üzeneteket küldött, azt a látszatot keltve, hogy volt élettársa zaklatja őt.

A nő ezek után feljelentést tett a rendőrségen volt élettársa ellen zaklatás vétsége miatt azért, hogy ellene büntetőeljárás induljon és így a közös gyermekük feletti felügyeleti jogot megkaphassa.

Feljelentésében az általa küldött üzeneteket csatolta, hogy állítását alátámassza.

A valótlan tartalmú feljelentés alapján a nyomozó hatóság gyanúsítottként hallgatta ki a volt élettársat.

A nőt ezen nyomozás során három alkalommal is kihallgatták tanúként és ő a feljelentésében foglaltakat fenntartotta, de a negyedik kihallgatását követően feltárta a hatóság előtt korábbi vallomásának valótlanságát.

A nő volt élettársát a nyomozó hatóság előtt bűncselekmény elkövetésével hamisan vádolta, ezért cselekménye a büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntettének a megállapítására alkalmas.

A bűncselekmény elkövetőjét a törvény 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetheti.

Hozzászólások lezárva.