A Fővárosi Főügyészség az ügy egyik gyanúsítottjának, B. Jenőnek az előzetes letartóztatását indítványozza, akivel szemben rablás bűntette a magalapozott gyanú. Az időskorú sértett bántalmazásával és megölésével az egyik társa gyanúsítható.

A rendelkezésre álló adatok szerint a B. Jenő két társával együtt 2018. április 17-én azért ment a XVII. kerületi házhoz, hogy onnan értékeket tulajdonítsanak el. Az ingatlanba B. Jenő egyik társa ment be, és ott olyan súlyosan bántalmazta az idős férfit, hogy belehalt a sérüléseibe.

B. Jenőt, valamint az emberöléssel gyanúsított társát – aki azóta már más ügyben van előzetes letartóztatásban – gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. Harmadik – már szintén azonosított – társukat még nagy erőkkel keresik.

B. Jenő cselekménye csoportosan, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére, bűnsegédként elkövetett rablás bűntettének minősül.

A rendelkezésre álló adatokat a Fővárosi Főügyészség megvizsgálta, és azt állapította meg, hogy alappal lehet tartani attól, hogy B. Jenő szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárás alól megpróbálná kivonni magát, illetve a még szabadon lévő harmadik társukkal összebeszélve, vagy más módon a bizonyítás meghiúsítására törekedne.

A terhelt büntetett előéletű. A jelenlegi bűncselekményt felfüggesztett szabadságvesztés próbaidejének hatálya alatt, illetve más, ellene indult büntetőeljárások hatálya alatt követte el, ezért a bűnismétlés veszélye is reális.

A Fővárosi Főügyészség mindezek miatt B. Jenő előzetes letartóztatására tett indítványt, amelynek elrendelése kérdésében a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája a mai napon hoz döntést. A nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság teljesíti.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyben közzétett tájékoztatása az alábbi linken elérhető:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/felhivasok/bantalmaztak-belehalt

 

Hozzászólások lezárva.