A Püspökladányi Járási Ügyészség zaklatás bűntette miatt emelt vádat az ellen a püspökladányi férfi ellen, aki tavaly év végén több százszor hívta mobiltelefonon volt élettársát, és legalább 200 szöveges üzenetet küldött neki, melyekben az asszonyt meg is fenyegette.

A vádlott és a sértett élettársi kapcsolatban éltek Püspökladányban, életközösségük azonban 2017. decemberét megelőzően megszakadt.

A püspökladányi férfi a történteket nem volt képes feldolgozni, ezért 2017. december 5-e és 2018. január 10-e között rendszeresen hívogatta a sértettet mobiltelefonon, illetve az asszony mobiltelefonjára rövid szöveges üzeneteket küldött. A vádlott a fenti időszakban közel 500 telefonhívást kezdeményezett és több mint 200 szöveges üzenetet küldött a sértettnek, és ezáltal őt rendszeresen háborgatta, mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozott.

A vádlott a fenti időszakban több alkalommal küldött olyan szöveges üzenetet a sértettnek, amelyben agyonveréssel, illetve megöléssel fenyegette.

A sértett a sérelmére elkövetett bűncselekmény kapcsán a nyomozás során magánindítványt terjesztett elő.

A Püspökladányi Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen volt élettárs sérelmére, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve, folytatólagosan elkövetett zaklatás bűntette miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon. A vádiratban pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

 

Hozzászólások lezárva.