Társtettesként elkövetett garázdaság vétségével vádolja a Gyöngyösi Járási Ügyészség azt a 49 éves férfit, aki záróra után verekedett össze a helyi kocsmárossal, miután többszöri felszólításra sem volt hajlandó elhagyni az ivót.

A férfi 2017 júniusában, a délutáni óráktól, a gyöngyösi autóbusz pályaudvaron lévő vendéglátó egységben italozott. Amikor az üzemeltető és a felesége este zárni készültek, többször is távozásra szólították fel a vádlottat, aki azonban ennek nem akart eleget tenni, ezért összeszólalkoztak. A vita során a kocsmáros meghúzta a vádlott fülét, ami miatt a férfi annyira feldühödött, hogy a kezében lévő táskával elkezdte őt ütlegelni. A kölcsönös dulakodás során a kocsmáros a földre került, ahol a vádlott többször megütötte ököllel, majd háromszor még bele is rúgott. A verekedésnek végül a földön fekvő férfi felesége vetett véget.

A bántalmazás következtében a kocsmáros nem szenvedett sérülést, míg a vádlott könnyű, zúzódásos sérüléseket szerzett.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, míg a kocsma üzemeltetőjével szemben – még az új Be. hatályba lépése előtt, a korábbi büntetőeljárási szabályok szerint eljárva – a vádemelés elhalasztásáról határozott.

 

Hozzászólások lezárva.