A Pásztói Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró elrendelte annak a 23 éves férfinak a letartóztatását, aki egy hónap alatt négy lakásbetörést követett el az egyik Nógrád megyei faluban.

A gyanúsított 2018. szeptemberében három vanyarci házba ment be. Az első helyszínen különféle zenelejátszó eszközöket, a második házból motoros fűrészeket és fűkaszát tulajdonított el, a két cselekménnyel összesen 400.000 forint kárt okozva. A harmadik helyszínen láncfűrészeket, különféle alkatrészeket, és alumínium profilt készített össze, hogy azokat is eltulajdonítsa, amikor a házban tartózkodó sértett és édesapja tetten érte, de az elkövetőnek sikerült a helyszínt elhagynia. A lopással veszélyeztetett érték itt 150.000 forint volt.

A férfit eddig három rendbeli lopás miatt hallgatták ki gyanúsítottként, de bűnlajstroma még hosszabbodhat, mert egy másik eljárásban az ujjnyomszakértő megállapította, hogy a terhelttől származnak egy ugyancsak szeptemberi betörés helyszínén rögzített nyomok, ahonnan mintegy 70.000 Ft értékben tulajdonított el édességeket.

Az elkövetett cselekmények sorozatjellege miatt, és mivel a gyanúsított munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkezik, rendszeres haszonszerzésre törekedett a bűncselekmények elkövetésével, az üzletszerűség, mint minősítő körülmény is megállapítható a terhére.

Miután a gyanúsítottat az utolsó cselekményekor tetten érték, lakhelyéről eltávozott, napokig hozzátartozói sem látták, ezért a rendőrség elfogatóparancsot bocsátott ki ellene, de a férfi még elfogásakor is megkísérelt elbújni a rendőrök elől. Ellene jelenleg is több más büntetőeljárás folyik, bírósági és nyomozati szakban is, cselekményei egy részét próbára bocsátás hatálya alatt követte el.

A Pásztói Járási Ügyészség a szökés, illetve elrejtőzés fokozott veszélyére, és a bűnismétlés megakadályozása érdekében indítványozta a férfi letartóztatását. Az ügyészi indítvánnyal egyetértve a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte.

Hozzászólások lezárva.