Kisbuszban hozták Magyarországra a kábítószert, amit külön marketinggel értékesítettek a budapesti nyári fesztiválon; a Fővárosi Főügyészség vádat emelt ellenük és fegyházbüntetést indítványoz.

A vádirat szerint egy huszonhárom éves holland férfi Hollandiában nagykereskedelmi mennyiségű marihuánát és extasy tablettát szerzett be. Ezután rábírta régi ismerősét, egy huszonkét éves férfit, hogy utazzon vele Magyarországra és segítsen értékesíteni a kábítószert egy budapesti zenei fesztiválon. A két férfi kisbusszal utazott Magyarországra és abban hozták magukkal kábítószert is. A vádlottak a marihuánából kész cigarettákat sodortak, amelyeket műanyag fiolákba csomagoltak, illetve kisméretű műanyag tasakba szereltek ki, a tablettákat szintén kisméretű műanyag zacskókba adagolták. A reklámozás és a lehetséges vásárlók felhajtása érdekében több ezer, színes árlistát nyomtattak, amelyen feltüntették a huszonhárom éves férfi telefonszámát. A két holland állampolgár 2019. augusztus 4-én napján érkezett meg a fesztiválra, ahol két külön sátorba költöztek. A vádlottak a kábítószert részben a huszonkét éves férfi sátrában, részben a központi értékmegőrzőben helyezték el. A két férfi megkezdte a kereskedést, azonban 2019. augusztus 6-án a biztonsági szolgálat munkatársai felfigyeltek a tevékenységükre, amit azután haladéktalanul félbeszakítottak és értesítették a rendőrséget. A lefoglalt kábítószer a jelentős mennyiség alsó határát több, mint ötvenszeresen meghaladta.

A Fővárosi Főügyészség a két férfi ellen társtettesként jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszék előtt. A vád tárgyává tett bűncselekményt a törvény  öt évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegeti.

Az ügyészség arra az esetre, ha a vádlottak az előkészítő ülésen a vád tárgyát képező bűncselekmény kapcsán beismerik a bűnösségüket és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, indítványozta, hogy a bíróság ítélje a huszonhárom éves férfit tíz, a huszonkét éves férfit nyolc év fegyházbüntetésre, és ugyanennyi időre utasítsa ki őket Magyarország területéről.

A vádlottak letartóztatásban vannak.

Az ügyben korábban kiadott, videót is tartalmazó rendőrségi közlemény itt található meg:

Hozzászólások lezárva.