Zsarolás bűntette miatt emelt vádat a Pásztói Járási Ügyészség egy 52 éves oroszlányi férfi és társa, egy 54 éves nő ellen, akik 400 000 forintot követeltek egy ismerősüktől azért, hogy a korábban annak fiaira tett terhelő vallomásukat visszavonják.

A vád szerint a férfi 2017. július 16-án délelőtt kereste fel a sértettet ecsegi lakásán azzal a szándékkal, hogy tőle pénzt szerezzen. Felszólította, hogy a férfi fizessen neki és unokatestvérének 400 000 forintot azért, hogy ő és társa visszavonják az előző napon a sértett fiaira egy garázdaság miatt indult eljárásban tett terhelő vallomásukat, így a két fiú kikerülhet a bűnügyi őrizetből. Annak érdekében, hogy ajánlatának nyomatékot adjon és a sértettet rábírja, hogy a kért összeget megszerezze, vele szemben agresszíven lépett fel, kiabált, fenyegetőzött, és mellbe is ütötte őt.

A férfi a fenyegetés hatására még aznap Pásztón, egy parkolóban átadott a vádlottnak 100 000 forintot, valamint 70 000 forintot juttatott az ott jelen lévő másik vádlottnak.

A Pásztói Járási Ügyészség a visszaeső férfival szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását, valamint közügyektől eltiltást, továbbá 100 000 forint vagyonelkobzást, míg tárásával szemben pénzbüntetés kiszabását és 70 000 forint vagyonelkobzást indítványozott vádiratában.

Hozzászólások lezárva.