Főoldal » Hírek » Pest Vármegyei Főügyészség » Fogvatartása alatt tévesztett meg embereket – a Pest Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Mono­ri Járá­si Ügyész­ség vádat emelt egy fér­fi­val szem­ben, aki fegy­ház­bün­te­té­se alatt tele­fon­ról hívott fel több embert és tőlük pénzt csalt ki.

 A vád­irat sze­rint a férfi 2017 júli­u­sa és októ­be­re közöt­ti idő­szak­ban fegy­ház­ban volt, ahol enge­dély nél­kül tar­tott magá­nál mobiltelefont.

Ezen idő­szak­ban vélet­len­sze­rű­en hívott fel tele­fon­szá­mo­kat. A beszél­ge­tés során magát hol banki ügy­in­té­ző­nek, hol vég­re­haj­tói iroda mun­ka­tár­sá­nak, hol pedig ügy­véd­nek adta ki. A hívá­sok alkal­má­val a vonal másik végén lévő sér­tet­te­ket állí­tó­la­gos tar­to­zá­suk meg­fi­ze­té­sé­re szó­lí­tot­ta fel. Azt is elmond­ta, hogy csak így kerül­he­tik el, hogy fog­la­lást hajt­sa­nak végre náluk.

Amennyi­ben az elkö­ve­tő­nek sike­rült meg­té­vesz­te­nie a sér­tet­te­ket, akkor velük egy hoz­zá­tar­to­zó­ja bank­szám­lá­já­ra utal­tat­ta az állí­tó­la­gos – har­minc­ezer és száz­har­minc­ezer forint között meg­je­lölt – tartozásukat.

A Mono­ri Járá­si Ügyész­ség tizen­ki­lenc rend­be­li csa­lá­si cse­lek­mény miatt emelt vádat az ügy­ben az elkö­ve­tő­vel szemben.