Főoldal » Hírek » Pest Vármegyei Főügyészség » Idős asszonyt rabolt ki, egy hét alatt elfogták- a Pest Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Váci Járá­si Ügyész­ség indít­vá­nyoz­ta egy férfi letar­tóz­ta­tá­sát, aki egy mun­ká­ba igyek­vő idős asszonyt rabolt ki a haj­na­li órákban.

A meg­ala­po­zott gyanú sze­rint az elkö­ve­tő 2020. júli­us 28-án, a haj­na­li órák­ban fel­fi­gyelt a mun­ká­ba igyek­vő, 60 év felet­ti sér­tett nő nya­ká­ban meg­csil­la­nó ékszer­re és elha­tá­roz­ta, hogy meg­szer­zi azt.

A férfi a sér­tet­tet – nya­kán foj­tó­fo­gást alkal­maz­va – behúz­ta egy útszé­li bok­ros rész­re, majd több­ször is a föld­re tepert nő arcá­ba ütött. Ezután kitép­te a sér­tett fül­be­va­ló­it, letép­te nyak­lán­cát, lehúz­ta ujja­i­ról gyű­rű­it, majd pénz­tár­cá­já­ból magá­hoz vette a pénzt is és elmenekült.

Az idős­ko­rú sér­tett­nek a bán­tal­ma­zás követ­kez­té­ben eltört az áll­kap­csa és az emi­att szük­sé­ges műtét során hét fogát is el kel­lett távolítani.

A nyo­mo­zó ható­ság egy héten belül beazo­no­sí­tot­ta és elfog­ta a fér­fit, majd a bűn­cse­lek­mény elhá­rí­tá­sá­ra idős korá­nál fogva kor­lá­to­zot­tan képes sze­mély sérel­mé­re elkö­ve­tett rab­lás bűn­tett továb­bá súlyos testi sér­tés bűn­tet­te miatt hall­gat­ta ki gyanúsítottként.

A Váci Járá­si Ügyész­ség indít­ványt tett az elkö­ve­tő letar­tóz­ta­tá­sá­nak elren­de­lé­sé­re a bűn­is­mét­lés és a bizo­nyí­tás meg­ne­he­zí­té­sé­nek elke­rü­lé­se érdekében.