Főoldal » Hírek » Pest Vármegyei Főügyészség » Bozótvágóval támadt családtagjára, letartóztatását indítványozták- a Pest Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Pest Megyei Főügyész­ség indít­vá­nyoz­ta egy férfi letar­tóz­ta­tá­sát, aki egy bozót­vá­gó­val támadt édes­any­ja élettársára.

 A meg­ala­po­zott gyanú sze­rint a férfi 2020. augusz­tus 9-én csa­lá­di házuk udva­rán szó­vál­tás­ba keve­re­dett édes­any­já­val és nővé­ré­vel, amely­nek során egy műanyag szé­ket is össze­tört az ott par­ko­ló gépkocsin.

Mivel a két nő meg­elé­gel­te a férfi agresszív visel­ke­dé­sét az ingat­lan bejá­ra­tá­hoz men­tek és az anya fel­hív­ta élet­tár­sát – a cse­lek­mény sér­tett­jét – aki rövid időn belül haza is érkezett.

Miu­tán meg­lát­ta az elkö­ve­tő a sér­tet­tet az udva­ron, szit­ko­zód­va rátá­madt és egy koráb­ban magá­hoz vett, negy­ven­öt cen­ti­mé­ter pen­ge­hosszú­sá­gú bozót­vá­gó­val a feje irá­nyá­ba súj­tott. A sér­tett véde­ke­zé­sül jobb kar­ját a feje felé emel­te, így ott érte a csa­pás, amely egy tizen­két cen­ti­mé­ter hosszú és öt cen­ti­mé­ter mély sebet oko­zott.  A táma­dás után a sér­tett isme­rő­se­i­hez mene­kült, ahol segít­sé­get kért.

Az ügy­ben az elkö­ve­tőt ember­ölés bűn­tet­té­nek kísér­le­té­vel gya­nú­sít­ja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Pest Megyei Főügyész­ség kez­de­mé­nyez­te letar­tóz­ta­tá­sát eljá­rá­si jelen­lé­té­nek biz­to­sí­tá­sa illet­ve a bizo­nyí­tás meg­ne­he­zí­té­sé­nek és a bűn­is­mét­lés elke­rü­lé­se érdekében.